Μανιταρόσουπα με τζίντζερ Μανιταρόσουπα με τζίντζερ

Μανιταρόσουπα με τζίντζερ

ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.3 (27 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 300 γρ. νουντλς
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 550 γρ. μανιτάρια στρόγγυλα, σε φέτες
  •  150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κινέζικο λάχανο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κιλά ζωμό μανιτάρι
  • 80 γρ. σόγια
  • 80 γρ. φασολάκια
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • αλάτι
  • σησαμέλαιο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Αρχικά μουλιάζουμε τα νουντλς αυγού σε ζεστό νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να αρχίσουν να αποβάλουν τα υγρά τους. «Μαδάμε» με το χέρι τα πλευρώτους μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ  και το λάχανο.  Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να «μυρίσει» το σκόρδο και προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό για 2-3 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί, προσθέτουμε τη σόγια και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο για να αρωματίσουμε την σούπα.

Για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σούπα, λίγα νουντλς, φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι για το τελείωμα.

Για τη σούπα

  • 300 γρ. νουντλς
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 550 γρ. μανιτάρια στρόγγυλα, σε φέτες
  •  150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κινέζικο λάχανο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κιλά ζωμό μανιτάρι
  • 80 γρ. σόγια
  • 80 γρ. φασολάκια
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • αλάτι
  • σησαμέλαιο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Αρχικά μουλιάζουμε τα νουντλς αυγού σε ζεστό νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να αρχίσουν να αποβάλουν τα υγρά τους. «Μαδάμε» με το χέρι τα πλευρώτους μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ  και το λάχανο.  Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να «μυρίσει» το σκόρδο και προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό για 2-3 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί, προσθέτουμε τη σόγια και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο για να αρωματίσουμε την σούπα.

Για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σούπα, λίγα νουντλς, φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι για το τελείωμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner