Σορμπέ σοκολάτας

Σορμπέ σοκολάτας

ΓΙΑ 500 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.5 (58 votes)

INGREDIENTS

Για το σορμπέ σοκολάτας

  • 280 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. κακάο
  • 90 γρ. κουβερτούρα

DIRECTIONS

Για το σορμπέ σοκολάτας

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει το μείγμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. 

Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το σορμπέ σοκολάτας

  • 280 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. κακάο
  • 90 γρ. κουβερτούρα

Για το σορμπέ σοκολάτας

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει το μείγμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. 

Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner