Πρασόρυζο Πρασόρυζο

Πρασόρυζο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (32 votes)

INGREDIENTS

Για το πρασόρυζο

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ.πράσο  (το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα)
  • 100 γρ. ρύζι parboiled
  • 40 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πρασόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το  ζωμό και  τις σταφίδες και φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο φούρνο, στους 150 βαθμούς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι για 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το πρασόρυζο από τον φούρνο και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

Για το πρασόρυζο

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ.πράσο  (το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα)
  • 100 γρ. ρύζι parboiled
  • 40 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πρασόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το  ζωμό και  τις σταφίδες και φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο φούρνο, στους 150 βαθμούς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι για 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το πρασόρυζο από τον φούρνο και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner