Σάλτσα βελουτέ ψαριού

Σάλτσα βελουτέ ψαριού

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (52 votes)

INGREDIENTS

Για τη βελουτέ ψαριού

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό ψαριού
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • σαφράν
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη βελουτέ ψαριού

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε.

Για τη βελουτέ ψαριού

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό ψαριού
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • σαφράν
  • αλάτι

Για τη βελουτέ ψαριού

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner