Σούπα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, αυγό ποσέ και κρουτόν

Σούπα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, αυγό ποσέ και κρουτόν

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ
FiveStar: 
Average: 4.6 (18 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. αγκινάρες ιερουσαλήμ, σε μέτριο καρέ
  • 85 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. θυμάρι
  • αλάτι
  • 4 αυγά, ποσέ
  • κρουτόν

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε  το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε τις αγγινάρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με τα κρουτόν και τα αυγά ποσέ.

Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. αγκινάρες ιερουσαλήμ, σε μέτριο καρέ
  • 85 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. θυμάρι
  • αλάτι
  • 4 αυγά, ποσέ
  • κρουτόν

Για τη σούπα

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε  το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε τις αγγινάρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με τα κρουτόν και τα αυγά ποσέ.

Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner