Βούτυρο Κλαριφιέ

Βούτυρο Κλαριφιέ

ΓΙΑ 300 ΓΡ ΠΕΡΙΠΟΥ
FiveStar: 
Average: 4.6 (30 votes)

INGREDIENTS

Για το βούτυρο κλαριφιέ

  • 500 γρ βούτυρο αγελαδινό 

DIRECTIONS

Για το βούτυρο κλαριφιέ

Λιώνουμε αργά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε. Προσοχή: Είναι σημαντικό να είναι χαμηλή η θερμοκρασία!

Αρχικά σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, ο οποίος σιγά-σιγά υποχωρεί.

Όταν ο αφρός κατακαθίσει και μπορούμε να διακρίνουμε διαύγεια στο βούτυρο και στα συσσωρευμένα στερεά γάλακτος στην κατσαρόλα, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε ό,τι αφρό έχει απομείνει στην επιφάνεια με μια κουτάλα-σήτα.

Σουρώνουμε με προσοχή, ώστε να αφήσουμε εκτός τα στερεά γάλακτος.

Διατηρούμε στο ψυγείο αεροστεγώς για αρκετούς μήνες.

Για το βούτυρο κλαριφιέ

  • 500 γρ βούτυρο αγελαδινό 

Για το βούτυρο κλαριφιέ

Λιώνουμε αργά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε. Προσοχή: Είναι σημαντικό να είναι χαμηλή η θερμοκρασία!

Αρχικά σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, ο οποίος σιγά-σιγά υποχωρεί.

Όταν ο αφρός κατακαθίσει και μπορούμε να διακρίνουμε διαύγεια στο βούτυρο και στα συσσωρευμένα στερεά γάλακτος στην κατσαρόλα, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε ό,τι αφρό έχει απομείνει στην επιφάνεια με μια κουτάλα-σήτα.

Σουρώνουμε με προσοχή, ώστε να αφήσουμε εκτός τα στερεά γάλακτος.

Διατηρούμε στο ψυγείο αεροστεγώς για αρκετούς μήνες.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner