Αρνί Μπιριάνι Αρνί Μπιριάνι

Αρνί Μπιριάνι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (15 votes)

INGREDIENTS

Για το αρνί μπιριάνι

  • 250 γρ. αρνί μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. κανέλα, ξύλο
  • 1 γρ. κάρδαμο, σπασμένο
  • 1 γρ. τσίλι, σκόνη
  • 7 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 1 γρ. τούρμερικ  (κουρκουμάς)
  • 20 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμόνι
  • 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. τηγανητά κρεμμύδια
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 γρ. σαφράν

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το αρνί μπιριάνι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός από το ρύζι και τα τηγανητά κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά που ανακατέψαμε στο μπολ, προσθέτουμε λίγο νερό  και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το αρνί στον φούρνο στους 140 βαθμούς για να μαλακώσει. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το μισομαγειρεύουμε. Σουρώνουμε το ρύζι, κρατώντας το νερό της κατσαρόλας. Προσθέτουμε σαφράν στο νερό από το βράσιμο του μπασμάτι και ανακατεύουμε μέχρι το σαφράν να αφήσει το άρωμά του για 1-2 λεπτά.  Πάνω από το αρνί στρώνουμε το ρύζι, πασπαλίζουμε με το αρωματισμένο νερό, περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Τοποθετούμε τα τηγανητά κρεμμύδια πάνω από το ρύζι με το αρνί στο σερβίρισμα.

Για το αρνί μπιριάνι

  • 250 γρ. αρνί μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. κανέλα, ξύλο
  • 1 γρ. κάρδαμο, σπασμένο
  • 1 γρ. τσίλι, σκόνη
  • 7 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 1 γρ. τούρμερικ  (κουρκουμάς)
  • 20 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμόνι
  • 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. τηγανητά κρεμμύδια
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 γρ. σαφράν

VIDEO DIRECTIONS

Για το αρνί μπιριάνι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός από το ρύζι και τα τηγανητά κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά που ανακατέψαμε στο μπολ, προσθέτουμε λίγο νερό  και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το αρνί στον φούρνο στους 140 βαθμούς για να μαλακώσει. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το μισομαγειρεύουμε. Σουρώνουμε το ρύζι, κρατώντας το νερό της κατσαρόλας. Προσθέτουμε σαφράν στο νερό από το βράσιμο του μπασμάτι και ανακατεύουμε μέχρι το σαφράν να αφήσει το άρωμά του για 1-2 λεπτά.  Πάνω από το αρνί στρώνουμε το ρύζι, πασπαλίζουμε με το αρωματισμένο νερό, περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Τοποθετούμε τα τηγανητά κρεμμύδια πάνω από το ρύζι με το αρνί στο σερβίρισμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner