Φινανσιέ με φράουλα και λεμόνι

Φινανσιέ με φράουλα και λεμόνι

ΓΙΑ 12ΤΜΧ. ΤΩΝ 80 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.6 (18 votes)

INGREDIENTS

Για τα φινανσιέ

  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 5 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. φράουλες, κομμένες

DIRECTIONS

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το ξύσμα λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης προσθέτουμε επάνω τις κομμένες φράουλες  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Για τα φινανσιέ

  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 5 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. φράουλες, κομμένες

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το ξύσμα λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης προσθέτουμε επάνω τις κομμένες φράουλες  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner