Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (48 votes)

INGREDIENTS

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

  • 600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα (2 τεμ.)
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 3 σκόρδο, σκελίδες
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 10 γρ. αγγούρι τουρσί
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικός, φύλλα
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και τις σοτάρουμε, γυρνώντας πλευρά συχνά μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι και λίγο νερό και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Στη συνέχεια βάζουμε και τις μπριζόλες με το ζουμί τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη φωτιά και στο τηγάνι προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

 

 TIP: Σερβίρετε με έναν πουρέ πατάτας.

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

  • 600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα (2 τεμ.)
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 3 σκόρδο, σκελίδες
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 10 γρ. αγγούρι τουρσί
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικός, φύλλα
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και τις σοτάρουμε, γυρνώντας πλευρά συχνά μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι και λίγο νερό και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Στη συνέχεια βάζουμε και τις μπριζόλες με το ζουμί τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη φωτιά και στο τηγάνι προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

 

 TIP: Σερβίρετε με έναν πουρέ πατάτας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner