Χοιρινό με ρεβίθια στον φούρνο Χοιρινό με ρεβίθια στον φούρνο

Χοιρινό με ρεβίθια στον φούρνο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 120 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (150 votes)

INGREDIENTS

Για το χοιρινό με ρεβίθια

  • 800 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ 
  • 2 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 15 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ντομάτα, αποφλοιωμένη, κονσέρβας
  • 300 γρ. νερό
  • ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • ζάχαρη

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό με ρεβίθια

Αλατίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό. 

Αποσύρουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το καρότο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει. 

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα και τα ρεβίθια. 

Ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ και προσθέτουμε τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι και λίγη ζάχαρη. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, επαναφέρουμε το χοιρινό, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160°C, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το χοιρινό. 

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για το χοιρινό με ρεβίθια

  • 800 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ 
  • 2 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 15 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ντομάτα, αποφλοιωμένη, κονσέρβας
  • 300 γρ. νερό
  • ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • ζάχαρη

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό με ρεβίθια

Αλατίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό. 

Αποσύρουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το καρότο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει. 

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα και τα ρεβίθια. 

Ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ και προσθέτουμε τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι και λίγη ζάχαρη. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, επαναφέρουμε το χοιρινό, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160°C, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το χοιρινό. 

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner