Πεϊνιρλί με μοσχάρι και μελιτζάνα Πεϊνιρλί με μοσχάρι και μελιτζάνα

Πεϊνιρλί με μοσχάρι και μελιτζάνα

Για 4 μερίδες 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (4 votes)

INGREDIENTS

Για το ψήσιμο και το τελείωμα

  • 8 πεινιρλί ( 80 - 100 γρ./τεμ)
  • 30 γρ. βούτυρο μυρωδικών
  • 400 γρ. γέμιση μοσχάρι για πεινιρλί
  • 160 γρ. μελιτζάνα ψητή με μυρωδικά
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 120 γρ. ρόκα, φύλλα
  • 30 γρ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο

Για το βούτυρο με μυρωδικά (για 100 γρ)

  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. τσάϊβς, ψιλοκομμένο
  • 0,5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 0,5 γρ. ξύσμα λεμόνι

Για τη γέμιση μοσχάρι για πεινιρλί

  • 200 γρ. μοσχάρι μαγειρευτό μπρεζέ
  • 65 γρ. ντομάτες ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 45 γρ. σοφρίτο
  • 34 γρ. κρεμμύδια καραμελωμένα
  • 1 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 55 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 45 γρ. πιπεριές ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ

Για τη μελιτζάνα ψητή

  • 240 γρ. μελιτζάνες  φλάσκες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λάδι μυρωδικών

DIRECTIONS

Για το ψήσιμο και το τελείωμα

Παίρνουμε τα πεινιρλί και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πεινιρλί με το βούτυρο μυρωδικών  και  προσθέτουμε τη γέμιση μοσχάρι, από πάνω βάζουμε την μελιτζάνα, και τέλος τη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τη ρόκα μαζί με τη βινεγκρέτ. Αλατίζουμε και σερβίρουμε μαζί με τα πεινιρλί.

Για το βούτυρο με μυρωδικά (για 100 γρ)

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει. Τοποθετούμε το βούτυρο στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε  με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Απλώνουμε το βούτυρο με προσεχτικές κινήσεις ανάμεσα από το δέρμα και το κρέας του κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια του στήθους.

Για τη γέμιση μοσχάρι για πεινιρλί

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Για μαγείρεμα του μοσχαριού
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μοσχάρι, αλατίζουμε και σοτάρουμε  μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αποσύρουμε το μοσχάρι από την φωτιά και  προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε με το κρασί και την μαυροδάφνη . Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε το μοσχάρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Για τη μελιτζάνα ψητή

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια καρέ, και τις τοποθετούμε σε ένα μπόλ, προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, και το λάδι μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

Για το ψήσιμο και το τελείωμα

  • 8 πεινιρλί ( 80 - 100 γρ./τεμ)
  • 30 γρ. βούτυρο μυρωδικών
  • 400 γρ. γέμιση μοσχάρι για πεινιρλί
  • 160 γρ. μελιτζάνα ψητή με μυρωδικά
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 120 γρ. ρόκα, φύλλα
  • 30 γρ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο

Για το βούτυρο με μυρωδικά (για 100 γρ)

  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. τσάϊβς, ψιλοκομμένο
  • 0,5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 0,5 γρ. ξύσμα λεμόνι

Για τη γέμιση μοσχάρι για πεινιρλί

  • 200 γρ. μοσχάρι μαγειρευτό μπρεζέ
  • 65 γρ. ντομάτες ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 45 γρ. σοφρίτο
  • 34 γρ. κρεμμύδια καραμελωμένα
  • 1 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 55 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 45 γρ. πιπεριές ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ

Για τη μελιτζάνα ψητή

  • 240 γρ. μελιτζάνες  φλάσκες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λάδι μυρωδικών

Για το ψήσιμο και το τελείωμα

Παίρνουμε τα πεινιρλί και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πεινιρλί με το βούτυρο μυρωδικών  και  προσθέτουμε τη γέμιση μοσχάρι, από πάνω βάζουμε την μελιτζάνα, και τέλος τη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τη ρόκα μαζί με τη βινεγκρέτ. Αλατίζουμε και σερβίρουμε μαζί με τα πεινιρλί.

Για το βούτυρο με μυρωδικά (για 100 γρ)

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει. Τοποθετούμε το βούτυρο στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε  με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Απλώνουμε το βούτυρο με προσεχτικές κινήσεις ανάμεσα από το δέρμα και το κρέας του κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια του στήθους.

Για τη γέμιση μοσχάρι για πεινιρλί

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Για μαγείρεμα του μοσχαριού
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μοσχάρι, αλατίζουμε και σοτάρουμε  μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αποσύρουμε το μοσχάρι από την φωτιά και  προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε με το κρασί και την μαυροδάφνη . Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε το μοσχάρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Για τη μελιτζάνα ψητή

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια καρέ, και τις τοποθετούμε σε ένα μπόλ, προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, και το λάδι μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner