Σούπα με πατάτα, πράσο & μπέικον Σούπα με πατάτα, πράσο & μπέικον

Σούπα με πατάτα, πράσο & μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (100 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. γλυκό καλαμπόκι, κονσέρβα
  • 800 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι
  • ζάχαρη, προαιρετικά
  • χυμός λεμονιού, προαιρετικά

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το μπέικον. Ρίχνουμε τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο γλυκό καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.

Tip: Η σούπα μπορεί να φαγωθεί και κρύα. Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος.

Για τη σούπα

  • 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. γλυκό καλαμπόκι, κονσέρβα
  • 800 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι
  • ζάχαρη, προαιρετικά
  • χυμός λεμονιού, προαιρετικά

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το μπέικον. Ρίχνουμε τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο γλυκό καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.

Tip: Η σούπα μπορεί να φαγωθεί και κρύα. Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner