Χαλβάς με πορτοκάλι, σταφίδες & αμύγδαλα Χαλβάς με πορτοκάλι, σταφίδες & αμύγδαλα

Χαλβάς με πορτοκάλι, σταφίδες & αμύγδαλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (62 votes)

INGREDIENTS

Για τον χαλβά

  • 210 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 105 γρ. ηλιέλαιο
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 180 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 20 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 100 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, σε μικρά καρέ και στικς 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τον χαλβά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί.

Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Λίγο πριν αποσύρουμε τον χαλβά από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει. 

Προσθέτουμε το γλυκό πορτοκάλι που έχουμε κόψει σε καρέ και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το γλυκό πορτοκάλι σε στικς και σερβίρουμε.

Για τον χαλβά

  • 210 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 105 γρ. ηλιέλαιο
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 180 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 20 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 100 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, σε μικρά καρέ και στικς 

VIDEO DIRECTIONS

Για τον χαλβά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί.

Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Λίγο πριν αποσύρουμε τον χαλβά από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει. 

Προσθέτουμε το γλυκό πορτοκάλι που έχουμε κόψει σε καρέ και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το γλυκό πορτοκάλι σε στικς και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner