Σαλάτα με ντομάτες, αντράκλα, ελιότυρο και βασιλικό

Σαλάτα με ντομάτες, αντράκλα, ελιότυρο και βασιλικό

Για 4 μερίδες 30 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (9 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 400 γρ. πομοντόρια, κομμένα κυδωνάτα
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 120 γρ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο
  • 16 γρ. αντράκλα, καθαρισμένη
  • 4 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 4γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 280 γρ. ελιότυρο
  • Αλάτι, θαλασσινό

Για το ελιότυρο

  • 155 γρ. τυρί κατσικίσιο, φρέσκο
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 130 γρ. τυρί γκερεμέζι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις ντομάτες, τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο, τις ελιές φιλέτο, τον βασιλικό, την αντράκλα και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το ελιότυρο.

Για το ελιότυρο

Σε έναν κάδο του μίξερ τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί, το γκερεμέζι και με το φτερό ομογενοποιούμε τα δύο τυριά. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε για λίγη ώρα ακόμα. Σε μια επιφάνεια κοπής απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης. Τοποθετούμε το ελιότυρο και το ρολάρουμε σφιχτά δημιουργώντας ένα σφιχτό μπαστούνι. Βάζουμε το ελιότυρο για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Κόβουμε το ελιότυρο σε φέτες πάχους 2 εκ.

 

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 400 γρ. πομοντόρια, κομμένα κυδωνάτα
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 120 γρ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο
  • 16 γρ. αντράκλα, καθαρισμένη
  • 4 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 4γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 280 γρ. ελιότυρο
  • Αλάτι, θαλασσινό

Για το ελιότυρο

  • 155 γρ. τυρί κατσικίσιο, φρέσκο
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 130 γρ. τυρί γκερεμέζι

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις ντομάτες, τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο, τις ελιές φιλέτο, τον βασιλικό, την αντράκλα και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το ελιότυρο.

Για το ελιότυρο

Σε έναν κάδο του μίξερ τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί, το γκερεμέζι και με το φτερό ομογενοποιούμε τα δύο τυριά. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε για λίγη ώρα ακόμα. Σε μια επιφάνεια κοπής απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης. Τοποθετούμε το ελιότυρο και το ρολάρουμε σφιχτά δημιουργώντας ένα σφιχτό μπαστούνι. Βάζουμε το ελιότυρο για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Κόβουμε το ελιότυρο σε φέτες πάχους 2 εκ.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner