Αρακάς γιαχνί Αρακάς γιαχνί

Αρακάς γιαχνί

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (82 votes)

INGREDIENTS

Για τον αρακά γιαχνί

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 350 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
  • 250 γρ. νερό
  • 800 γρ. αρακάς
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

Για τον αρακά γιαχνί

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, τις πατάτες και τον αρακά. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Για τον αρακά γιαχνί

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 350 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
  • 250 γρ. νερό
  • 800 γρ. αρακάς
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον αρακά γιαχνί

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, τις πατάτες και τον αρακά. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner