Κέικ καρύδας vegan Κέικ καρύδας vegan

Κέικ καρύδας vegan

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 25 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.8 (48 votes)

INGREDIENTS

Για το κέικ

  • 175 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ.  αμυγδαλόσκονη
  • 60 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C.

Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει με ηλιέλαιο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 70 λεπτά. Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια και στο κέντρο να έχει ελάχιστη υγρασία. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο από 5 εώς 10 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.

Για το κέικ

  • 175 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ.  αμυγδαλόσκονη
  • 60 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C.

Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει με ηλιέλαιο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 70 λεπτά. Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια και στο κέντρο να έχει ελάχιστη υγρασία. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο από 5 εώς 10 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner