Κοτόπουλο με μπριάμ Κοτόπουλο με μπριάμ

Κοτόπουλο με μπριάμ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (34 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, 4 κομμάτια περίπου
  • 300 γρ. πατάτες, σε φέτες
  • 400 γρ. κολοκύθια, στη μέση και μεγάλα κομμάτια
  • 600 γρ. μελιτζάνες, κυδωνάτες
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ μεγάλο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ μαντζουράνα, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το λαδώνουμε ελαφρώς στην επιφάνεια της πέτσας. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα βότανα. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με μέγεθος ώστε τα λαχανικά να είναι απλωτά σε μια μονή στρώση και όχι στριμωγμένα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ματζουράνα.

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, 4 κομμάτια περίπου
  • 300 γρ. πατάτες, σε φέτες
  • 400 γρ. κολοκύθια, στη μέση και μεγάλα κομμάτια
  • 600 γρ. μελιτζάνες, κυδωνάτες
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ μεγάλο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ μαντζουράνα, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το λαδώνουμε ελαφρώς στην επιφάνεια της πέτσας. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα βότανα. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με μέγεθος ώστε τα λαχανικά να είναι απλωτά σε μια μονή στρώση και όχι στριμωγμένα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ματζουράνα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner