Πατάτες φούρνου Πατάτες φούρνου

Πατάτες φούρνου

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (47 votes)

INGREDIENTS

Για τις πατάτες φούρνου

  • 1.800 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. θυμάρι
  • 15 γρ. δεντρολίβανο
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. μέλι
  • 15 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό

DIRECTIONS

Για τις πατάτες φούρνου

Σε ένα ταψί τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά οι πατάτες. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βάζουμε τις πατάτες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τις πατάτες φούρνου

  • 1.800 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. θυμάρι
  • 15 γρ. δεντρολίβανο
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. μέλι
  • 15 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό

Για τις πατάτες φούρνου

Σε ένα ταψί τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά οι πατάτες. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βάζουμε τις πατάτες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner