Ζαμπονοτυρόπιτα με μπέικον και γραβιέρα Ζαμπονοτυρόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ 28 ΕΚ. Χ 18 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.7 (24 votes)

INGREDIENTS

Για την πίτα

  • 5 φύλλα σφολιάτας κομμένα 28 Χ 18 εκ.
  • γέμιση ζαμπονόπιτας
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

  • 180 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 70 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. ζαμπόν, σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

Για την πίτα

Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας και τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος του μισού παραλληλόγραμμου, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση κενό από τις άκρες. Ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ, τα τυριά, το μπέικον, το ζαμπόν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Για την πίτα

  • 5 φύλλα σφολιάτας κομμένα 28 Χ 18 εκ.
  • γέμιση ζαμπονόπιτας
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

  • 180 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 70 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. ζαμπόν, σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για την πίτα

Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας και τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος του μισού παραλληλόγραμμου, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση κενό από τις άκρες. Ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ, τα τυριά, το μπέικον, το ζαμπόν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner