Γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φέτα Γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φέτα

Γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φέτα

ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (37 votes)

INGREDIENTS

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1.000 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 200 γρ. φέτα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις γλυκοπατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε το επάνω μέρος της γλυκοπατάτας με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 45 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο. Αναποδογυρίζουμε και με ένα πιρούνι σχηματίζουμε μικρές εσοχές στο μαλακό μέρος τους. Αλατίζουμε.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με 150 γρ. φέτα, το κύμινο, το λεμόνι και αλατίζουμε. Μοιράζουμε τα ρεβίθια στις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κόλιανδρο.

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1.000 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 200 γρ. φέτα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος

VIDEO DIRECTIONS

Για τις γλυκοπατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε το επάνω μέρος της γλυκοπατάτας με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 45 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο. Αναποδογυρίζουμε και με ένα πιρούνι σχηματίζουμε μικρές εσοχές στο μαλακό μέρος τους. Αλατίζουμε.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με 150 γρ. φέτα, το κύμινο, το λεμόνι και αλατίζουμε. Μοιράζουμε τα ρεβίθια στις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κόλιανδρο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner