Κολοκυθάκια γεμιστά vegan Κολοκυθάκια γεμιστά vegan

Κολοκυθάκια γεμιστά vegan

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ, 12 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΩΝ 250 ΓΡ. 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (70 votes)

INGREDIENTS

Για το μαγείρεμα

  • κολοκύθια γεμιστά
  • 500 γρ. νερό
  • κορν φλάουρ
  • χυμός λεμονιού

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

  • 2.400 γρ. γέμιση
  • 40 γρ. λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. μανιτάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 320 γρ. ψίχα κολοκύθι
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. άνηθο
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το μαγείρεμα

Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

Για το μαγείρεμα

  • κολοκύθια γεμιστά
  • 500 γρ. νερό
  • κορν φλάουρ
  • χυμός λεμονιού

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

  • 2.400 γρ. γέμιση
  • 40 γρ. λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. μανιτάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 320 γρ. ψίχα κολοκύθι
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. άνηθο
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το μαγείρεμα

Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner