Μελιτζάνες παπουτσάκια Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μελιτζάνες παπουτσάκια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (36 votes)

INGREDIENTS

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

  • 1 κιλό μελιτζάνες, 4 μελιτζάνες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. σάλτσα κιμά
  • 450 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 2 κρόκους
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και απλώνουμε τον κιμά πάνω από την καθεμία. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με κεφαλογραβιέρα και φρυγανιά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

  • 1 κιλό μελιτζάνες, 4 μελιτζάνες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. σάλτσα κιμά
  • 450 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 2 κρόκους
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και απλώνουμε τον κιμά πάνω από την καθεμία. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με κεφαλογραβιέρα και φρυγανιά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner