Μουσακάς Μουσακάς

Μουσακάς

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 37 x 23 x 7 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.5 (95 votes)

INGREDIENTS

Για τον μουσακά

Για τα λαχανικά μουσακά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1.000 γρ. μελιτζάνα, σε φέτες
  • 900 γρ. κολοκύθι, σε φέτες
  • 1.000 γρ. πατάτες, σε φέτες 
  • 15 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

Για τον μουσακά

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες σε σειρές. Από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μία στρώση. Στρώνουμε με τη μισή δόση κιμά και σκεπάζουμε στρώνοντας σε σειρές τα κολοκύθια. Περιχύνουμε με  τον υπόλοιπο κιμά και σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.      

Για τα λαχανικά μουσακά

Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση. Ζεσταίνουμε στους 160οC και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες διαδοχικά. Μόλις τηγανιστούν τα αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.

 

Tip: Ο μουσακάς μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο. Προτού τον μαγειρέψουμε θα χρειαστεί να τον αποψύξουμε.

 

Για τον μουσακά

Για τα λαχανικά μουσακά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1.000 γρ. μελιτζάνα, σε φέτες
  • 900 γρ. κολοκύθι, σε φέτες
  • 1.000 γρ. πατάτες, σε φέτες 
  • 15 γρ. αλάτι

Για τον μουσακά

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες σε σειρές. Από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μία στρώση. Στρώνουμε με τη μισή δόση κιμά και σκεπάζουμε στρώνοντας σε σειρές τα κολοκύθια. Περιχύνουμε με  τον υπόλοιπο κιμά και σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.      

Για τα λαχανικά μουσακά

Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση. Ζεσταίνουμε στους 160οC και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες διαδοχικά. Μόλις τηγανιστούν τα αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.

 

Tip: Ο μουσακάς μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο. Προτού τον μαγειρέψουμε θα χρειαστεί να τον αποψύξουμε.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner