Φαλάφελ Φαλάφελ

Φαλάφελ

ΓΙΑ 12 ΤΜΧ ΤΩΝ 50 ΓΡΑΜ.
FiveStar: 
Average: 4.6 (142 votes)

INGREDIENTS

Για το φαλάφελ

  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 420 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
  • 27 γρ. σκόρδο
  • 70 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 20 γρ. μαϊντανό, σε φύλλα
  • 20 γρ. κόλιανδρο, σε φύλλα
  • 10 γρ. κύμινο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 12 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι

DIRECTIONS

Για το φαλάφελ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ..

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε στους 170οC  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι έτοιμα εσωτερικά.

Για το φαλάφελ

  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 420 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
  • 27 γρ. σκόρδο
  • 70 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 20 γρ. μαϊντανό, σε φύλλα
  • 20 γρ. κόλιανδρο, σε φύλλα
  • 10 γρ. κύμινο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 12 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι

Για το φαλάφελ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ..

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε στους 170οC  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι έτοιμα εσωτερικά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner