Ομελέτα πράσινη Ομελέτα πράσινη

Ομελέτα πράσινη

Για 4 ομελέτες 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (9 votes)

INGREDIENTS

Για την ομελέτα

  • Μείγμα ομελέτας
  • σπανάκι baby
  • ψητά τοματίνια
  • ανθότυρο
  • κολοκύθι σε λεπτές φέτες
  • ηλιόσποροι

Για το μείγμα ομελέτας

  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 30 γρ. λαχανίδα (kale)
  • 10 γρ. πιπεριά, πράσινη
  • 20 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 80 γρ. γάλα
  • 300 γρ. αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την ομελέτα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Μετακινούμε κυκλικά έτσι ώστε να μοιραστεί το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και προσθέτουμε το μείγμα της ομελέτας. Με ομοιόμορφες κινήσεις χρησιμοποιώντας μία μαρίζ, ανοίγουμε τρύπες στην ομελέτα μέχρι να δούμε ότι δεν έχουμε ωμό μείγμα στην επιφάνεια. Μόλις δούμε ότι η ομελέτα μας αρχίζει να πήζει και είναι σχεδόν έτοιμη με το μείγμα στην επιφάνεια να είναι ελαφρώς υγρό, προσθέτουμε τα ψητά τοματίνια και το ανθότυρο. Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165C (ή στο γκριλ εφόσον το επιθυμείτε) για ένα λεπτό περίπου. Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Προσθέτουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα τα υπόλοιπα υλικά για την ομελέτα σε όλη την επιφάνεια της.

Για το μείγμα ομελέτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα, αλέθοντας πολύ καλά αλλά όχι σε σημείο που θα ανεβάσει θερμοκρασία το μείγμα.

Για την ομελέτα

  • Μείγμα ομελέτας
  • σπανάκι baby
  • ψητά τοματίνια
  • ανθότυρο
  • κολοκύθι σε λεπτές φέτες
  • ηλιόσποροι

Για το μείγμα ομελέτας

  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 30 γρ. λαχανίδα (kale)
  • 10 γρ. πιπεριά, πράσινη
  • 20 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 80 γρ. γάλα
  • 300 γρ. αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για την ομελέτα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Μετακινούμε κυκλικά έτσι ώστε να μοιραστεί το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και προσθέτουμε το μείγμα της ομελέτας. Με ομοιόμορφες κινήσεις χρησιμοποιώντας μία μαρίζ, ανοίγουμε τρύπες στην ομελέτα μέχρι να δούμε ότι δεν έχουμε ωμό μείγμα στην επιφάνεια. Μόλις δούμε ότι η ομελέτα μας αρχίζει να πήζει και είναι σχεδόν έτοιμη με το μείγμα στην επιφάνεια να είναι ελαφρώς υγρό, προσθέτουμε τα ψητά τοματίνια και το ανθότυρο. Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165C (ή στο γκριλ εφόσον το επιθυμείτε) για ένα λεπτό περίπου. Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Προσθέτουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα τα υπόλοιπα υλικά για την ομελέτα σε όλη την επιφάνεια της.

Για το μείγμα ομελέτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα, αλέθοντας πολύ καλά αλλά όχι σε σημείο που θα ανεβάσει θερμοκρασία το μείγμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner