Φαλάφελ τυλιχτό με σάλτσα ταχίνι Φαλάφελ τυλιχτό με σάλτσα ταχίνι

Φαλάφελ τυλιχτό με σάλτσα ταχίνι

ΓΙΑ 2 ΤΥΛΙΧΤΑ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (35 votes)

INGREDIENTS

Για το τυλιχτό

  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • πιτα αραβική
  • 8 φαλάφελ τηγανισμένα
  • σάλτσα ταχίνι
  • ντομάτα, σε λεπτές φέτες στη μέση
  • γιαούρτι
  • κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • μαϊντανό, σε φύλλα
  • κόλιανδρος, σε φύλλα
  • πάπρικα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα ταχίνι

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
  • 60 γρ. νερό
  • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το τυλιχτό

Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις περνάμε και από τις 2 πλευρές σε καυτό τηγάνι ή σχάρα.

Aπλώνουμε τις πίτες σε μια επιφάνεια και αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα ταχίνι. Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας, το κρεμμύδι και πάνω βάζουμε τα φαλάφελ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγουμε.

 

Για τη σάλτσα ταχίνι

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και αραιώνουμε με νερό.

*Τα υλικά και οι ποσότητες τους είναι καλύτερα να τα κανονίσετε μονοί σας σύμφωνα με το γούστο σας!
*Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα φαλάφελ στους 180°C στον φούρνο.

Για το τυλιχτό

  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • πιτα αραβική
  • 8 φαλάφελ τηγανισμένα
  • σάλτσα ταχίνι
  • ντομάτα, σε λεπτές φέτες στη μέση
  • γιαούρτι
  • κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • μαϊντανό, σε φύλλα
  • κόλιανδρος, σε φύλλα
  • πάπρικα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα ταχίνι

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
  • 60 γρ. νερό
  • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το τυλιχτό

Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις περνάμε και από τις 2 πλευρές σε καυτό τηγάνι ή σχάρα.

Aπλώνουμε τις πίτες σε μια επιφάνεια και αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα ταχίνι. Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας, το κρεμμύδι και πάνω βάζουμε τα φαλάφελ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγουμε.

 

Για τη σάλτσα ταχίνι

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και αραιώνουμε με νερό.

*Τα υλικά και οι ποσότητες τους είναι καλύτερα να τα κανονίσετε μονοί σας σύμφωνα με το γούστο σας!
*Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα φαλάφελ στους 180°C στον φούρνο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner