Red Velvet Cake Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Για 24 μικρά μάφινς 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (17 votes)

INGREDIENTS

Για το τελείωμα των κέικ

Για το κέικ

  • 345 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. κακάο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 4 αυγά των 50 γρ.
  • 8 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 4 γρ. λευκό ξύδι
  • 230 γρ. ξινόγαλο
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
     

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα των κέικ

Στολίζουμε τα κέικ καλύπτοντας την επιφάνειά τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.


 

Για το κέικ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε δύο μπολ σπάμε τα αυγά, και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανά διαστήματα σβήνουμε το μίξερ και με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του κάδου. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια, το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειάζεται μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.

Στον κάδο του μίξερ  χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε τα κέικ.

 

Για το τελείωμα των κέικ

Για το κέικ

  • 345 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. κακάο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 4 αυγά των 50 γρ.
  • 8 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 4 γρ. λευκό ξύδι
  • 230 γρ. ξινόγαλο
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
     

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα των κέικ

Στολίζουμε τα κέικ καλύπτοντας την επιφάνειά τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.


 

Για το κέικ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε δύο μπολ σπάμε τα αυγά, και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανά διαστήματα σβήνουμε το μίξερ και με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του κάδου. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια, το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειάζεται μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.

Στον κάδο του μίξερ  χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε τα κέικ.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner