Τορτίγια από καλαμποκάλευρο (Masa Harina) Τορτίγια από καλαμποκάλευρο (Masa Harina)

Τορτίγια από καλαμποκάλευρο (Masa Harina)

ΓΙΑ 8 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΤΩΝ 40 ΓΡ. ΚΑΙ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (51 votes)

INGREDIENTS

  • 130 γρ. καλαμποκάλευρο ‘Masa Harina’
  • 5 γρ. αλάτι
  • 170 γρ. νερό
  • Ελαιόλαδο

DIRECTIONS

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αρχίζει να σχηματίζεται μία ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και το δουλεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη. Επαναφέρουμε το ζυμάρι στο μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 40 γρ. Ανοίγουμε την πρέσα για τα tacos, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, στην συνέχεια την μπάλα ζύμης και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας. Κλείνουμε την πρέσα και πρεσάρουμε.   

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και σκουπίζουμε το τηγάνι. Ψήνουμε τις τορτίγιες μέχρι να δημιουργηθούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια  και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

 

Tip:

* Εναλλακτικά  πιέζουμε το μπαλάκι με τον πάτο από μία κατσαρόλα και με έναν πλάστη ανοίγουμε σπρώχνοντας από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ανοίξει στο επιθυμητό πάχος. Δε θέλουμε να είναι πολύ χοντρή αλλά ούτε και υπερβολικά λεπτή.

 

  • 130 γρ. καλαμποκάλευρο ‘Masa Harina’
  • 5 γρ. αλάτι
  • 170 γρ. νερό
  • Ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αρχίζει να σχηματίζεται μία ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και το δουλεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη. Επαναφέρουμε το ζυμάρι στο μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 40 γρ. Ανοίγουμε την πρέσα για τα tacos, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, στην συνέχεια την μπάλα ζύμης και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας. Κλείνουμε την πρέσα και πρεσάρουμε.   

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και σκουπίζουμε το τηγάνι. Ψήνουμε τις τορτίγιες μέχρι να δημιουργηθούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια  και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

 

Tip:

* Εναλλακτικά  πιέζουμε το μπαλάκι με τον πάτο από μία κατσαρόλα και με έναν πλάστη ανοίγουμε σπρώχνοντας από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ανοίξει στο επιθυμητό πάχος. Δε θέλουμε να είναι πολύ χοντρή αλλά ούτε και υπερβολικά λεπτή.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner