Σκορδομακάρονα με χειμωνιάτικο Pesto – Γκίκας Ξενάκης Σκορδομακάρονα με χειμωνιάτικο Pesto – Γκίκας Ξενάκης

Σκορδομακάρονα με χειμωνιάτικο Pesto – Γκίκας Ξενάκης

Για 4 μερίδες 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (14 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 250 γρ. πέστο μυρωδικών
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

Για το πέστο μυρωδικών

  • 30 γρ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 30 γρ. κόλιανδρος, χοντροκομμένος
  • 15 γρ. σχινόπρασο, χοντροκομμένο
  • 30 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλο, αποφλοιωμένο, καβουρδισμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πέστο μυρωδικών, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με γραβιέρα Νάξου.

 

Για το πέστο μυρωδικών

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει περνάμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βράζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαϊντανό και τον βυθίζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μυρωδικά και το σπανάκι, ξεχωριστά κάθε φορά.

Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πράσινη πάστα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο καλύπτοντας την επιφάνεια του πέστο μυρωδικών με ελαιόλαδο.

 

Tip:

*Μπορούμε να μοιράσουμε το πέστο σε μικρά μπολ και να το αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη έχοντας ανά πάσα στιγμή έτοιμο πέστο για χρήση.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 250 γρ. πέστο μυρωδικών
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

Για το πέστο μυρωδικών

  • 30 γρ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 30 γρ. κόλιανδρος, χοντροκομμένος
  • 15 γρ. σχινόπρασο, χοντροκομμένο
  • 30 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλο, αποφλοιωμένο, καβουρδισμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πέστο μυρωδικών, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με γραβιέρα Νάξου.

 

Για το πέστο μυρωδικών

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει περνάμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βράζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαϊντανό και τον βυθίζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μυρωδικά και το σπανάκι, ξεχωριστά κάθε φορά.

Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πράσινη πάστα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο καλύπτοντας την επιφάνεια του πέστο μυρωδικών με ελαιόλαδο.

 

Tip:

*Μπορούμε να μοιράσουμε το πέστο σε μικρά μπολ και να το αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη έχοντας ανά πάσα στιγμή έτοιμο πέστο για χρήση.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner