Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

ΓΙΑ 14 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ 40 ΓΡ. 120 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (32 votes)

INGREDIENTS

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. γάλα
  • 45 γρ. αυγά
  • 2 γρ. φυσική μαστίχα, σπασμένη
  • 2 γρ. μαχλέπι
  • 1 γρ. βανίλια πάστα
  • 10 γρ. κρόκος, χτυπημένος
  • 5 γρ. σουσάμι λευκό

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 40 γρ. και πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 1εκ. περίπου. Διπλώνουμε τις λωρίδες στη μέση και πιάνοντας την πάνω και την κάτω πλευρά στρίβουμε δίνοντας σχήμα πλεξούδας. Στρώνουμε τις πλεξούδες σε ταψί αφήνοντας 2 εκατοστά κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

*Tip
Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια για να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες τα τοποθετούμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και κρατάμε μέχρι και 2 εβδομάδες.

 

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. γάλα
  • 45 γρ. αυγά
  • 2 γρ. φυσική μαστίχα, σπασμένη
  • 2 γρ. μαχλέπι
  • 1 γρ. βανίλια πάστα
  • 10 γρ. κρόκος, χτυπημένος
  • 5 γρ. σουσάμι λευκό

VIDEO DIRECTIONS

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 40 γρ. και πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 1εκ. περίπου. Διπλώνουμε τις λωρίδες στη μέση και πιάνοντας την πάνω και την κάτω πλευρά στρίβουμε δίνοντας σχήμα πλεξούδας. Στρώνουμε τις πλεξούδες σε ταψί αφήνοντας 2 εκατοστά κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

*Tip
Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια για να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες τα τοποθετούμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και κρατάμε μέχρι και 2 εβδομάδες.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner