ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ (bain-marie)

ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ (bain-marie)

Ο όρος μπεν μαρί χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύστημα σκευών με το οποίο ζεσταίνουμε διάφορα τρόφιμα με πολύ ήπιο τρόπο. Χαρακτηριστική είναι η χρήση του για το λιώσιμο της σοκολάτας. Αν και υπάρχουν έτοιμα μπεν μαρί στο εμπόριο, μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε ένα με τα σκεύη που ήδη έχουμε στη διάθεσή μας. Χρειαζόμαστε μια κατσαρόλα που να περιέχει νερό κάτω από τη μέση και ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, που να εφαρμόζει καλά στο άνοιγμα της κατσαρόλας. Στο μπολ τοποθετούμε το τρόφιμο που θέλουμε να ζεστάνουμε ή να λιώσουμε.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner