Ο όρος μπεν μαρί χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύστημα σκευών με το οποίο ζεσταίνουμε διάφορα τρόφιμα με πολύ ήπιο τρόπο. Χαρακτηριστική είναι η χρήση του για το λιώσιμο της σοκολάτας. Αν και υπάρχουν έτοιμα μπεν μαρί στο εμπόριο, μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε ένα με τα σκεύη που ήδη έχουμε στη διάθεσή μας. Χρειαζόμαστε μια κατσαρόλα που να περιέχει νερό κάτω από τη μέση και ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, που να εφαρμόζει καλά στο άνοιγμα της κατσαρόλας. Στο μπολ τοποθετούμε το τρόφιμο που θέλουμε να ζεστάνουμε ή να λιώσουμε.