ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Τα τρόφιμα έχουν την ιδιότητα να συνεχίζουν να μαγειρεύονται για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά την απομάκρυνσή τους από την πηγή θερμότητας. Σε αυτό το διάστημα τα υγρά που βρίσκονται μέσα στο τρόφιμο βρίσκονται σε έξαρση. Εάν το τρόφιμο τεμαχιστεί εκείνη τη στιγμή, πολλά από τα υγρά θα καταλήξουν στην επιφάνεια κοπής, με αποτέλεσμα να στεγνώσει το τρόφιμο. Γι’ αυτό, πρέπει να αφήνουμε τα τρόφιμα (κυρίως τα μεγάλα κομμάτια κρέατος) να «ξεκουράζονται» από 5 έως 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner