ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Μαλάκιο το οποίο αποτελεί εξαιρετική πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων της σειράς Ω3. Μια από τις σπουδαιότερες τροφές σε όλο τον κόσμο. Μερικές φορές το μήκος του ξεπερνά τα 10 μέτρα. Στην Ελλάδα υπάρχει άφθονο και συνήθως το μήκος του δεν ξεπερνά τα 40 εκ. Τρώγεται τηγανητό, που είναι και μια από τις πιο δημοφιλείς παρασκευές σε όλο τον κόσμο, ψητό, στην κατσαρόλα, γεμιστό στον φούρνο. Παραδοσιακά στην Ελλάδα το τηγανητό καλαμάρι αποτελεί εξαιρετικό ουζομεζέ. Επίσης γίνεται κοκκινιστό με φινόκιο και ελιές, καθώς και γεμιστό με ρύζι.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner