ΓΑΥΡΟΣ

ΓΑΥΡΟΣ

Ψάρι του αφρού που φτάνει μέχρι τα 20 εκ σε μήκος και ψαρεύεται κυρίως τον Αύγουστο. Τα βραγχιακά του επικαλύμματα αποτελούν αξιόλογο κριτήριο νωπότητας, από ασημένια στους φρέσκους γαύρους γίνονται κόκκινα στους μπαγιάτικους. Τηγανητός ή με λαδορίγανη στον φούρνο είναι κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, όπως επίσης και μαρινάτος αποτελεί εξαιρετικό μεζέ. Γίνεται επίσης και παστός σε μορφή φιλέτου (αντζούγια).

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner