Ζωμός Ψαριού

Ζωμός Ψαριού

ΓΙΑ 2 ΚΙΛΑ ΖΩΜΟ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (12 votes)

INGREDIENTS

Για το ζωμό ψαριού

  • 25 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, ή τα κοτσάνια τους, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2,5 κιλά κόκαλα ψαριού, μη λιπαρού
  • 2 κιλά κρύο νερό
  • 500 γρ. λευκό κρασί
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • φύλλα δάφνης
  • μαϊντανό, κλωνάρια
  • μαύρο πιπέρι, κόκκους

DIRECTIONS

Για το ζωμό ψαριού

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κόκαλα ψαριού και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν αδιαφανή, για 10 με 12 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να φτάσει στους 82⁰C με 85⁰C. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια και προσθέτουμε το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε με ακάλυπτη την κατσαρόλα για 35 με 40 λεπτά, ξαφρίζοντας την επιφάνεια όποτε χρειάζεται. Περνάμε τον ζωμό από λεπτή σήτα. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως (αφαιρώντας τα λίπη από την επιφάνεια, αν χρειάζεται) ή να τον κρυώσουμε γρήγορα και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Για το ζωμό ψαριού

  • 25 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, ή τα κοτσάνια τους, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2,5 κιλά κόκαλα ψαριού, μη λιπαρού
  • 2 κιλά κρύο νερό
  • 500 γρ. λευκό κρασί
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • φύλλα δάφνης
  • μαϊντανό, κλωνάρια
  • μαύρο πιπέρι, κόκκους

Για το ζωμό ψαριού

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κόκαλα ψαριού και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν αδιαφανή, για 10 με 12 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να φτάσει στους 82⁰C με 85⁰C. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια και προσθέτουμε το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε με ακάλυπτη την κατσαρόλα για 35 με 40 λεπτά, ξαφρίζοντας την επιφάνεια όποτε χρειάζεται. Περνάμε τον ζωμό από λεπτή σήτα. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως (αφαιρώντας τα λίπη από την επιφάνεια, αν χρειάζεται) ή να τον κρυώσουμε γρήγορα και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner