Γλυκοπατατόπιτα με κανέλα

Γλυκοπατατόπιτα με κανέλα

ΓΙΑ 1 ΠΙΤΑ 23 ΕΚ. 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (26 votes)

INGREDIENTS

Για τη γλυκοπατατόπιτα

  • 300 γρ. ζύμη για γλυκές τάρτες
  • 250 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. γάλα
  • 115 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 γρ. κανέλα τριμμένη
  • 1,5 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

Για τη γλυκοπατατόπιτα

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι, τις αλείφουμε ελαφρώς με λάδι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε πάνω στο προψημένο φύλλο τον πουρέ της γλυκοπατάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαγειρευτεί και η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί η γέμιση για να μπορεί να σερβιριστεί. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί, με ψημένα καρύδια ή με φουντούκια.

Για τη γλυκοπατατόπιτα

  • 300 γρ. ζύμη για γλυκές τάρτες
  • 250 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. γάλα
  • 115 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 γρ. κανέλα τριμμένη
  • 1,5 γρ. αλάτι

Για τη γλυκοπατατόπιτα

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι, τις αλείφουμε ελαφρώς με λάδι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε πάνω στο προψημένο φύλλο τον πουρέ της γλυκοπατάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαγειρευτεί και η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί η γέμιση για να μπορεί να σερβιριστεί. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί, με ψημένα καρύδια ή με φουντούκια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner