Για τη γλυκοπατατόπιτα
Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι, τις αλείφουμε ελαφρώς με λάδι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε πάνω στο προψημένο φύλλο τον πουρέ της γλυκοπατάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαγειρευτεί και η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί η γέμιση για να μπορεί να σερβιριστεί. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί, με ψημένα καρύδια ή με φουντούκια.
Σχόλια