Ο αποξηραμένος φλοιός του ομώνυμου δέντρου, ο οποίος τυλίγεται σε κύλινδρο και κόβεται σε ίσα μήκη. Η καταγωγή της είναι ασιατική. Η λέξη αναφέρεται και στο δέντρο της ίδιας ποικιλίας που ενδημεί στην Καραϊβική. Χρησιμοποιείται σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια για να αρωματίσει φαγητά ή γλυκά. Στην κεντρική Ευρώπη και στις χώρες της Μεσογείου χρησιμοποιείται σε σούπες και σάλτσες. Στην ελληνική κουζίνα έχει εφαρμογή τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.