Τάρτα με καρύδια και σιρόπι σφένδαμου

Τάρτα με καρύδια και σιρόπι σφένδαμου

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 23 ΕΚ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (17 votes)

INGREDIENTS

Για την τάρτα

  • 300 γρ. ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 200 γρ. καρύδια,καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 170 γρ. αυγά
  • 150 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 γρ. μπράντι
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

DIRECTIONS

Για την τάρτα

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα καρύδια στην προψημένη ζύμη της τάρτας. Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, τον σφένδαμο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μπράντι. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Για την τάρτα

  • 300 γρ. ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 200 γρ. καρύδια,καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 170 γρ. αυγά
  • 150 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 γρ. μπράντι
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Για την τάρτα

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα καρύδια στην προψημένη ζύμη της τάρτας. Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, τον σφένδαμο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μπράντι. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner