Πανακότα με σάλτσα βατόμουρο και μπισκότο αμυγδάλου

Πανακότα με σάλτσα βατόμουρο και μπισκότο αμυγδάλου

ΓΙΑ 5 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (28 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 5 τεμ. πανακότα βανίλια
  • 150 γρ. κουλι βατόμουρο
  • 50 γρ. στρεζέλ
  • 25 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Για την πανακότα

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη, φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική

Για το κουλι βατόμουρο

  • 35 γρ. πουρέ βατόμουρο
  • 50 γρ. πουρέ φράουλα
  • 40 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε την πανακότα, γαρνίροντας με το στρεζέλ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για την πανακότα

Μ' ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλα στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

Για το κουλι βατόμουρο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τις κομμένες φράουλες, σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρυώνουμε γρήγορα και ενσωματώνουμε τα κομμάτια της φράουλας.

Για το πιάτο

  • 5 τεμ. πανακότα βανίλια
  • 150 γρ. κουλι βατόμουρο
  • 50 γρ. στρεζέλ
  • 25 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Για την πανακότα

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη, φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική

Για το κουλι βατόμουρο

  • 35 γρ. πουρέ βατόμουρο
  • 50 γρ. πουρέ φράουλα
  • 40 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα

Για το πιάτο

Σερβίρουμε την πανακότα, γαρνίροντας με το στρεζέλ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για την πανακότα

Μ' ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλα στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

Για το κουλι βατόμουρο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τις κομμένες φράουλες, σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρυώνουμε γρήγορα και ενσωματώνουμε τα κομμάτια της φράουλας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner