Για το πιάτο
Σερβίρουμε την πανακότα, γαρνίροντας με το στρεζέλ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Για την πανακότα
Μ' ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλα στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.
Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.
Για το κουλι βατόμουρο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τις κομμένες φράουλες, σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρυώνουμε γρήγορα και ενσωματώνουμε τα κομμάτια της φράουλας.
Σχόλια