Μους σοκολάτα με καραμελωμένες μπανάνες

Μους σοκολάτα με καραμελωμένες μπανάνες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (30 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους σοκολάτα

  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. γάλα
  • 25 γρ. κρόκους αυγών
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 250 γρ. μπανάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 25 γρ. βούτυρο φρέσκο, για το τηγάνισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 30 γρ. κονιάκ

DIRECTIONS

Για τη μους σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεσταμένη κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε στη σοκολάτα γάλακτος. Αναμειγνύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί το βούτυρο ελαφρώς (η ζάχαρη μπορεί να μη λιώσει εντελώς σ’ αυτό το στάδιο).

Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 2 λεπτά.

Μόλις οι μπανάνες μαλακώσουν, προσθέτουμε το κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε με τη μους.

Για τη μους σοκολάτα

  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. γάλα
  • 25 γρ. κρόκους αυγών
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 250 γρ. μπανάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 25 γρ. βούτυρο φρέσκο, για το τηγάνισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 30 γρ. κονιάκ

Για τη μους σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεσταμένη κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε στη σοκολάτα γάλακτος. Αναμειγνύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί το βούτυρο ελαφρώς (η ζάχαρη μπορεί να μη λιώσει εντελώς σ’ αυτό το στάδιο).

Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 2 λεπτά.

Μόλις οι μπανάνες μαλακώσουν, προσθέτουμε το κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε με τη μους.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner