Καρμπονάρα με μπρόκολο & μπέικον Καρμπονάρα με μπρόκολο & μπέικον

Καρμπονάρα με μπρόκολο & μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (71 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. μπρόκολο, βρασμένο ελαφρώς
  • 100 γρ. αρακάς, που έχουμε ξεπαγώσει
  • 3 κρόκοι αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να μαλακώσει. 

Στη συνέχεια σοτάρουμε το λευκό μέρος από το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά και ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά λίγη από τη ζεστή κρέμα στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πράσινο μέρος από το κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται.

* Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σάλτσα, χρησιμοποιούμε λίγο νερό από τον ζωμό των ζυμαρικών.

 

Q&A: Καρμπονάρα: Έχει κρέμα γάλακτος;

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. μπρόκολο, βρασμένο ελαφρώς
  • 100 γρ. αρακάς, που έχουμε ξεπαγώσει
  • 3 κρόκοι αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να μαλακώσει. 

Στη συνέχεια σοτάρουμε το λευκό μέρος από το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά και ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά λίγη από τη ζεστή κρέμα στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πράσινο μέρος από το κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται.

* Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σάλτσα, χρησιμοποιούμε λίγο νερό από τον ζωμό των ζυμαρικών.

 

Q&A: Καρμπονάρα: Έχει κρέμα γάλακτος;

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner