Cookies με φιστικοβούτυρο

Cookies με φιστικοβούτυρο

ΓΙΑ 26-28 ΚΟΥΚΙΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (64 votes)

INGREDIENTS

Για τα cookies

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μπέικιν σόδα
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. αυγά
  • 230 γρ. φιστικοβούτυρο 
  • 100 γρ. φιστίκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε κομμάτια
  • 8 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα cookies

Σε μίξερ, με το φτερό χτυπάμε τις ζάχαρες με το βούτυρο αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής

Προσθέτουμε τα αυγά, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και αναμειγνύουμε.

Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μπείκιν σόδα και τα φιστίκια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. 

Κόβουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 30 γρ. και τα στρώνουμε σε ταψιά με σιλικόνη ή λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά. 

Τοποθετούμε τα μπαλάκια στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ροδίσουν, 8-10 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή συσκευασία.

Για τα cookies

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μπέικιν σόδα
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. αυγά
  • 230 γρ. φιστικοβούτυρο 
  • 100 γρ. φιστίκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε κομμάτια
  • 8 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα cookies

Σε μίξερ, με το φτερό χτυπάμε τις ζάχαρες με το βούτυρο αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής

Προσθέτουμε τα αυγά, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και αναμειγνύουμε.

Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μπείκιν σόδα και τα φιστίκια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. 

Κόβουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 30 γρ. και τα στρώνουμε σε ταψιά με σιλικόνη ή λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά. 

Τοποθετούμε τα μπαλάκια στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ροδίσουν, 8-10 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή συσκευασία.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner