VIDEO DIRECTIONS
Για τα cookies
Σε μίξερ, με το φτερό χτυπάμε τις ζάχαρες με το βούτυρο αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
Προσθέτουμε τα αυγά, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και αναμειγνύουμε.
Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μπείκιν σόδα και τα φιστίκια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Κόβουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 30 γρ. και τα στρώνουμε σε ταψιά με σιλικόνη ή λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ροδίσουν, 8-10 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή συσκευασία.
Σχόλια