VIDEO DIRECTIONS
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το γάλα, τα αυγά, την μελάσα και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο αγελάδος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Σε μία αντικολλητική φόρμα κέικ 32X10X10 εκ. που έχουμε αλείψει με βούτυρο, στρώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C μέχρι το κέικ να έχει ψηθεί στο κέντρο του (βυθίζουμε στο εσωτερικό του ένα καλαμάκι ή ένα μικρό μαχαίρι και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο), για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια