Χοιρινό γκούλας Χοιρινό γκούλας

Χοιρινό γκούλας

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (55 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 900 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο
  • 10 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 650 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. λευκό κρασί
  • 240 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 240 γρ. ντέμι γκλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 γρ. θυμάρι, κλωνάρια
  • 120 γρ. ξινή κρέμα ή γιαούρτι
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους των 5 εκ. και καρυκεύουμε με το αλάτι και την πάπρικα. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, την ντέμι γκλας, τη δάφνη και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το θυμάρι και τη δάφνη και σερβίρουμε με την ξινή κρέμα.

Για το πιάτο

  • 900 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο
  • 10 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 650 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. λευκό κρασί
  • 240 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 240 γρ. ντέμι γκλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 γρ. θυμάρι, κλωνάρια
  • 120 γρ. ξινή κρέμα ή γιαούρτι
  • αλάτι

Για το πιάτο

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους των 5 εκ. και καρυκεύουμε με το αλάτι και την πάπρικα. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, την ντέμι γκλας, τη δάφνη και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το θυμάρι και τη δάφνη και σερβίρουμε με την ξινή κρέμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner