Για το πιάτο
Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους των 5 εκ. και καρυκεύουμε με το αλάτι και την πάπρικα. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, την ντέμι γκλας, τη δάφνη και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το θυμάρι και τη δάφνη και σερβίρουμε με την ξινή κρέμα.
Σχόλια