Σκορδαλιά με καβουρδισμένα φουντούκια

Σκορδαλιά με καβουρδισμένα φουντούκια

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (46 votes)

INGREDIENTS

Για την σκορδαλιά

  • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και αλεσμένες στον χορτόμυλο
  • 5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 20 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 20 γρ. κρουτόν
  • αλάτι
  • νερό

DIRECTIONS

Για την σκορδαλιά

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, το μείγμα του φουντουκιού, το ξίδι, το σκόρδο και το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατίζουμε και αραιώνουμε με νερό, φέρνοντας την υφή της σκορδαλιάς στην πυκνότητα που θέλουμε.

Για την σκορδαλιά

  • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και αλεσμένες στον χορτόμυλο
  • 5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 20 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 20 γρ. κρουτόν
  • αλάτι
  • νερό

Για την σκορδαλιά

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, το μείγμα του φουντουκιού, το ξίδι, το σκόρδο και το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατίζουμε και αραιώνουμε με νερό, φέρνοντας την υφή της σκορδαλιάς στην πυκνότητα που θέλουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner